STRONGFIRST™

 

Az SF a StrongFirst röviditése, az SFG jelentése pedig StrongFirst Girya. A rendszer kifejlesztője és vezető Instruktora Pavel Tsatsouline. Pavel korábban az orosz speciális rendőri és katonai egységek erőnléti edzője volt.

snatch

Legyen a testét edzeni akaró átlagember, elit sportoló vagy különleges egységnél szolgáló katona, egy biztos, hogy a Hard Style rendszer a lehető legjobb alapot nyújtja a használójának. Miért? A közel 500 gyakorlat elegendő muníciót ad arra, hogy a felkészítést végző edző bármely sportág esetén a lehető legjobb támogató gyakorlatot vesse be. És akkor még nem beszétünk az SFG módszertan rehabilitációs vagy prehabilitációs aspektusairól.


Pavel - aki korábban a Spetznaz erőnléti edzője volt - a Hard Style rendszerét fejlesztette tovább, és hozta létre a Russian Kettlebell Challenge rendszerét. És fejleszti tovább ma is vezető RKC oktatók segitségével.  Az RKC vallja, hogy az erő, erőállóképesség, gyorsaság, robbanékonyság képesség, mely egész életünk során fejleszthető, tökéletesíthető. A tökéletesítéshez vezető legjobb módszer pedig maga a gyakorlás, mely legfontosabb eleme a minőségi mozgás elsősorban, és amelynek intenzitása másodlagos csak. Természetesnek vesszük, hogy a minőségi mozgásra épített edzéseink elképesztően növelik az erőt és erőállőképességet és vezetnek az optimális testalkat eléréséhez. Az RKC elsődlegesen alapelvekre épülnek, amelyek meghatározzák azt ahogy a Kettlebellel vagy maga az eszköz nélkül mozgunk. Edzésmódszereink folyamatosan finomodnak köszönhetően azon oktatóink különleges tudásának, akik eltérő sportági vagy rehabilitációs területről érkeznek.

Az SFG nem egyszerűen edzés kettlebellel. Az SFG egy összetartó közösség, ahol pontosan tudjuk minden apró eredmény gyakorlást, munkát, kitartást és precíz kivitelezést igényel.

I AM A STUDENT OF STRENGTH

I AM A TEACHER OF STRENGTH

I AM A QUIET PROFESSIONAL

THE WAY I CARRY MY STRENGTH MATTERS

STRENGTH HAS A GREATER PRUPOSE

Az SFG rendszer definicója

Az első és legfontosabb megállapitás szerint a test egész és egy egységet alkot. Az izmokat külön kezelő, izolált edzésnek a rehabilitációs kezelések idején mindenképpen értelme van, ugyanakkor a testet elgondolásunk szerint egységes egészként kezeljük és edzzük is.

A test egészének edzése olyan készség amelyet rendszeres gyakorlást kiván, ahogy a tornász vagy a harcművész gyakorolja a mozgást. Csak azért egyikük sem folytatná helytelen kivitelezéssel a rúgásait vagy éppen az ugrásait, hogy egy számot teljesitsen, és hasonló alapelv alapján működik az SFG rendszere is. A SFG rendszerében gyakorlunk, és nem edzzünk.

A másik fő alapelv a kiválóság, amely a belső összpontositásból fakad, nem a véletlenszerű és tervezés nélküli cselekvésből. A több nem jelent jobbat, főképpen akkor, amikor a minőség a cél. Ahogy a mesterlövész sem néz televiziót, miközben gyakorol a lőtéren, hasonlóképpen a Kettlebellel edző is fókuszált.  Az összpontositás kiritikus része a kiválóság elérésének. A cél nem a nagyobb és nagyobb súlyok hajszolása, hanem az adott gyakorlat kivitelezésében elért tökéletesség. Ha unatkozol, nem koncentrálsz eléggé.

Test-tudat, erő, erőállóképesség, gyorsaság, izületi mobilitás, stabilitás, megnövekedett munkakapacitás, zsírleadás, nagyobb koncentrációs képesség...Az előnyök, amelyek az SFG rendszerének gyakorlásával járnak. A gyakorlatok egyszerűek, és egy-egy gyakorlat néha 5 perc alatt megtanulható, egy életen át tart abban kíválóságot elérni.

Alapelvek – mielőtt belevágsz

    - Orvosi ellenőrzés.

    - Mindig ellenőrzött helyen edzz.

    - Ellenőrizd a technikád SFG instruktorral.

    - Lehetőleg edzz mezítláb vagy sarokmagasítás nélküli cipőben.

    - Mindig tarts be minden biztonsági szabályt.

    - A minőség előbbre való a mennyiségnél.

    - Akkor is tudd mit csinálsz, ha fáradt vagy.

Alapelvek az edzésben

    - Gyakorolj heti 4-5 alkalommal.

    - Az edzéseid hossza 10-45 perc között váltakozzon.

    - Minden edzésen az egész tested dolgozd meg, de az egyes területeket edzésenként eltérő intenzitással terheld meg.

    - Gyakorolj, ne edzz.

    - Ha az erőd akarod növelni, 5 ismétlés a maximum, a szettek között pihenj 2-3 percet. Ne feledd, maximális feszítés.

    - A ballisztikus gyakorlatoknál az ismétlésszám 10-100 között. A szettek között idővel csökkentheted a pihenőidőt. A cél a maximális

       gyorsulás elérése.

    - Az edzésed elején végezd az erő és a végén a ballisztikus blokkot.

    - Bemelegítésképpen végezz ízületi mobilitás programot.

    - Az edzés végén nyújts és itt végezheted az SMR blokkot is.

KETTLEBELL EDZÉS IDÖPONTOK

Kövess minket a Facebook-on

  • w-googleplus
  • w-tbird
  • w-facebook
BARANTA  EDZÉS IDÖPONTOK
Az edzés  helyszín és időpontok  a facebook oldalunkon találhatóak!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now